Clubkampioenschappen 2017

By 14 juli 2017 Uncategorized No Comments

Clubkampioenschappen 2017 (deel 1)

Vanaf dinsdag 6 juni t/m vrijdag 16 juni hebben we onze jaarlijkse clubkampioenschappen gespeeld. Dit jaar in een ander jasje gestoken dan voorgaande jaren. Via individuele opgave werd er een speelschema opgesteld. Er was veel deelname bij de heren. In de enkel werd er zowel in een A als B poule gespeeld. In de B poule werden leuke en spannende partijen gespeeld, waarna Henk van Geerenstein en Peter van Dalfsen uiteindelijk in de finale terecht kwamen. Deze partij werd gewonnen door Henk. De heren finale van de B poule wordt later dit jaar gespeeld. Wederom spelen Bouke Poelsma en Menno de Graaf om de titel. Wie wint dit jaar?

Ook speelden de heren een dubbeltoernooi. De spelers speelden met wisselende partners om zo, zoveel mogelijk gelijkwaardige partijen te krijgen. Ieder moest individueel zijn punten verdienen om uiteindelijk de finale te spelen. En wat voor finale! Henk van Geerenstein speelde samen met Ulbe Osinga tegen Arnold Burger en Peter van Dalfsen. Henk en Peter hadden er al een partij op zitten, maar hadden nog voldoende energie voor een 2e partij. Echter wisten ze van te voren niet wat hen te wachten stond. De partij heeft maar liefst dik 2,5 uur geduurd. Na een gelijke set stand 1-1 werd er een 3e set gespeeld tot maar liefst 10-8 waarna de heren een tie break speelden. Ongelooflijk spannend en leuk om naar te kijken. Henk en Ulbe trokken aan het langst eind en namen de titel clubkampioen 2017 mee naar huis.

De dames hebben dit jaar alleen een dubbeltoernooi gespeeld op dezelfde wijze als de heren. Her en der werd er wat geschoven, geruild en stand-inns geregeld wegens blessures, ziekte en andere verplichtingen. Gelukkig kon uiteindelijk alles toch mooi doorgaan en werd er deze 2 weken erg leuk gespeeld. De ´nieuwe´ dames gaven zich ook op en deden erg leuk mee. De uiteindelijke finale werd gespeeld door Anita Hofstra en Gemma tegen Annie Walstra en Deliana Kooistra. Een spannende partij met in bijna elke game douce. Maar uiteindelijk wonnen Anita en Gemma in 2 sets de strijd.

Tijdens de finale avond, onder het genot van een hapje en drankje, hebben alle finalisten een leuke attentie gekregen voor in de sporttas.

Twee weken op en rondom de tennisbaan met veel animo, sportiviteit en gezelligheid. Tussentijds hadden we op zaterdag 11 juni een gezellige barbecue voor leden, aanhang en kinderen. Al met al een geslaagd toernooi. Voor herhaling vatbaar. Nu moeten we even afkicken…op naar het introducé toernooi op vrijdag 14 juli. In september gaan we nog een ronde clubkampioenschappen spelen. Waarschijnlijk komen dan de enkels en de mixdubbel aan bod.

Een kleine foto-impressie is te vinden in het fotoboek.

Namens de commissie willen we iedereen hartelijk bedanken voor de deelname, inzet, sportiviteit en aanwezigheid. Wij vonden het een gezellig toernooi en hebben genoten.

Gerbrich, Benny, Menno en Boukje

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.