Clubkampioenschappen

By 11 juli 2019 Nieuws No Comments

’t Tramhuisje sluit clubkampioenschappen af met finaledag en BBQ

Op de tennisbanen van ’t Tramhuisje zijn in de maand juni en in de eerste week van juli de clubkampioenschappen afgewerkt. Een terugblik.

Nog voordat het WK Vrouwenvoetbal in Frankrijk van start gaat, wordt op de tennisbanen van ’t Tramhuisje een begin gemaakt met de jaarlijkse clubkampioenschappen. De organisatie bestaande uit Juliët, Gerbrich en Boukje heeft ook dit jaar alles in het werk gesteld om een mooi en passend speelschema te maken. Bedankt dames!

Er wordt gespeeld in vier categorieën: mixdubbel, damesdubbel, herendubbel en heren enkel. Bij de mixdubbel nemen vijf koppels het tegen elkaar op: Eelke/Shanna, Anne Louw/Deliana, Fred/Juliët, Wieger Pieter/Gerbrich en Arnold/Boukje. Helaas raakt Gerbrich geblesseerd aan haar enkel en moet er worden geschoven. Sietske wordt bereid gevonden om als invalster te fungeren. Zij gaat met Arnold spelen. Boukje neemt afscheid van haar partner Arnold en sluit zich aan bij Wieger Pieter.

Eelke en Shanna winnen de poule. Anne Louw en Deliana worden tweede en Arnold en Sietske leggen beslag op de derde prijs. Voor Boukje wordt de mixdubbel een toernooi met ‘mixed feelings’. Nadat ze al vroeg afscheid heeft genomen van haar partner Arnold ziet ze haar nieuwe teamgenoot Wieger Pieter geblesseerd uitvallen. Daarna speelt ze nog een partij met Ulbe, waarna de vierde en laatste partij niet ingepland kan worden.

Bij de damesdubbel spelen de deelnemers telkens met verschillende partners. Voor aanvang van de finale wordt het klassement opgemaakt. Agnes en Anita eindigen op hetzelfde puntenaantal. Aangezien Anita helaas verhinderd is op de finaledag wordt besloten dat Agnes de finale speelt. Daarin treedt zij samen met Marlies aan tegen Deliana en Ypie. Het wordt een spannende strijd, die in drie sets wordt beslist. Deliana en Ypie winnen de eerste set met 6-4, waarna de twee daaropvolgende sets met 6-3 en 6-2 naar Agnes en Marlies gaan.

De heren spelen met vaste dubbelpartners. Eelke en Gert winnen de poule. De twee linkshandige spelers Peter en Sjirk zijn bepaald niet onhandig en eindigen als tweede. Op de finaledag ontbreekt Sjirk. Zijn plaats wordt ingenomen door René. Peter en René blijken een maatje te groot voor Eelke en Gert: 6-3, 6-7 en 6-0.

Met Eelke is de marathonman van het toernooi genoemd. Hij speelt de mixdubbel, de herendubbel en komt ook in het enkelspel in actie. Het kan bijna niet anders of Eelke brengt van alle deelnemers (verreweg) de meeste tijd op de baan door.

De heren werken dus ook een enkeltoernooi af. De spelers worden door middel van loting ondergebracht in twee poules. Helaas kampen meerdere spelers met blessures en pijntjes, waardoor niet alle wedstrijden worden afgewerkt. In poule 1 stoten Bouke (1) en Menno (2) uiteindelijk door naar de kruisfinales. In poule 2 plaatsen Eelke (1) en Ulbe (2) zich. In de kruisfinales wint Bouke van Ulbe en rekent Menno af met Eelke. 

De finale en de troostfinale worden op 7 juli gespeeld. Terwijl de voetbalvrouwen zich in Frankrijk klaarmaken voor hun finale, beginnen Bouke en Menno aan hun eindstrijd. De eerste set gaat tot 3-3 gelijk op, waarna Bouke doorpakt en met 6-3 de set pakt. Via de app wordt Anne Louw op zijn vakantieadres intussen op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in deze spannende en meeslepende finale, waar geen einde aan lijkt te komen. In de tweede set slaat Menno terug. Hij komt 4-0 en 40-0 voor, maar vergeet door te drukken. Bouke knokt zich terug, wint de set alsnog met 6-4 en grijpt de zege.
In de strijd om de derde plaats rekent Eelke in een spannende pot nipt af met Ulbe: 7-6 en 7-5.

Terugkijkend en resumerend kunnen we concluderen dat er in vijf weken tijd ontzettend veel leuke en spannende partijen zijn gespeeld. Meerdere malen moesten de poulewedstrijden in een zogenoemde super tiebreak (verkorte derde set) worden beslist. Het is spijtig dat enkele spelers met blessures kampten, maar dat mocht de algehele pret niet drukken. Hopelijk herstelt iedereen goed en voorspoedig!

Het toernooi is afgesloten met een gezellige barbecue, waarbij we tussen de finalepartijen door ook nog even de WK-finale tussen Nederland en VS konden meepikken. 

Tot slot nog hulde aan Arjan en Ulbe, die de muziekinstallatie van een professionaliseringsslag voorzagen en zo voor extra sfeer zorgden op het knusse tenniscomplex van ’t Tramhuisje.

Na vijf weken vol gezellige tennisdagen en – avonden brak de vakantieperiode aan. Om met de woorden van Arjan en Shanna te eindigen: “Van zo’n gezellig toernooi moet je wel even afkicken.”  

Foto’s van dit geweldige evenement zijn te vinden op instagram: tennisvereniging_tramhuisje 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.